در این ترفند، یاد میگیرید که چطور این کار را خودتون و بدون ابزارهای اضافی انجام بدین: به کمک خط فرمان (command-prompt) ویندوز، یا ترمینال (terminal) لینوکس.
اول روش ویندوزی رو بگم، بعد بریم سراغ لینوکس.
توجه: این پست به کار کسی که دنبال دور زدن چیزی(!) باشد نمیخورد. فقط برای وقتی که ISP مشکل پیدا میکند و https را رد نمیکند به کار میآید.نکته این پست ساده است: لازم نیست کل ترافیکتان را از «واسط» عبور دهید که گاهی سرعتش کم است. احتمالا میدانید که میشود به مرورگر گفت فقط روی HTTPS از «واسط» استفاده کند، ولی مثل من حواستان نبوده :)
برای این ترفند باید از قبل یک «واسط» آماده داشته باشید.
#!/bin/bash promptcolor="2;34" if [[ $EUID -eq 0 ]]; then promptcolor="2;31" fi PS1="\[\e[${promptcolor}m\]$PS1\[\e[0m\]"یادتان باشد که لازم است یکبار دیگر ترمینال را باز کنید تا (.bashrc اجرا شده و) تغییرات را در پنجره جدید ببینید.
grep --color=auto {بقیه خط فرمان}دوست داشتید؟ خب پس خطوط زیر را به محل مناسبی از فایل .bashrc در شاخه home کاربریتان اضافه کنید تا همیشه grep این کار را خودبخود انجام دهد و لازم نباشد هربار سوییچ را تایپ کنید: (این فایل پنهان است و برای دیدنش شاید لازم باشد گزینه نمایش فایلهای پنهان را فعال کنید Ctrl+H)
alias grep='grep --color=auto' alias fgrep='fgrep --color=auto' alias egrep='egrep --color=auto'با این کار یک alias برای grep و مشتقاتش تعریف کردید تا هر بار آنها را صدا میزنید این سوییچ فعال شود.
برای: هر مرورگر مدرن و هر سیستمعاملی | |
سطح: مبتدی | مواد لازم: سی ثانیه وقت! |
مدتی است که سایت سورس فورج (Sourceforge.net) ایران را تحریم کرده است. بسیاری از پروژههای متنباز (opensource) در این سایت توسعه مییابند و منبع خوبی برای برنامههای رایگان به شمار میرود. البته مدیر هر پروژه در سورس فورج میتواند انتخاب کند که دسترسی به آن پروژه برای کشورهای تحریم شده مسدود باشد یا خیر.
برای تست به این صفحه بروید. در حالت عادی کلیک روی دکمه Download به صفحه تحریم منجر میشود. اما اگر قبل از کلیک کردن روی آن از بوکمارک «تصحیح SourceForge» استفاده کنید و سپس دکمه Download را کلیک کنید مستقیما فایل را دریافت خواهید کرد.
این بوکمارک با فایرفاکس 3.6 و اینترنت اکسپلورر 8 تست شده است. اگر مشکلی داشتید خبر بدهید.قبل از این دوستم هدایت در وبلاگش یک اسکریپت را معرفی کرده بود و اون رو برای استفاده بهبود داده بود. من هم این بوکمارک را با سهولت استفاده با کمک و توسعه همان اسکریپت نوشتم.
توضیح بیشتر رو میتوانید در ادامه مطلب بخوانید:این در واقع یک خبر است و نه یک پست و فقط به دلیل اهمیت موضوع درج میشود.
اولین بار سه چهار روز پیش در وبلاگی نام حفره امنیتی LNK ویندوز را شنیدم که در تمامی نسخههای آن از XP و Vista گرفته تا 7 موجود است.
امروز که فرصت یافتم کمی درباره آن بیشتر بررسی کنم، به نکات زیر برخورد کردم:
هشدار:
بنابراین حتی اگر ویندوزتان بروز هم باشد در خطر هستید.
بروزرسانی 1389/5/12: مایکروسافت patch امنیتی مرتبط با این حفره را منتشر کرد. (MS10-046)
بنابراین اکنون میتوانید نخست ویندوزتان را بروز کنید و سپس نرمافزار Windows Shortcut Exploit Protection Tool را پاک کنید. :)
کلمات کلیدی: AntiVirus, LNK, Shortcut, Exploit, Rootkit, Windows, آنتی ویروس, امنیت, روت کیت, ویندوز, میانبرنامه, میانبر, حفره
> ping microsoft.com Ping request could not find host microsoft.com. Please check the name and try again.که نشان میدهد مشکلی در سرویس DNS وجود داشته و موفق نشده است آدرس سایت را پیدا کند. بنابراین با دستور nslookup موضوع را بررسی کردم و با کمال تعجب با پاسخی مانند زیر روبرو شدم:
>nslookup microsoft.com Server: google-public-dns-a.google.com Address: 8.8.8.8 Non-authoritative answer: Name: microsoft.com Addresses: 207.46.197.32, 207.46.232.182وقتی یکبار دیگر ping را اجرا کردم و باز همان پاسخ قبلی را دریافت کردم یقین پیدا کردم که موضوع از بدافزاری غیرعادی نشات میگیرد. بسیاری از بدافزارها مانع دسترسی به سایتهای امنیتی میشوند، اما این کار معمولا با دستکاری فایل hosts و برگرداندن یک آدرس جعلی انجام میگیرد. در حالیکه در اینجا ping اصلا آدرسی را پیدا نمیکرد و این نشان میداد این تغییر به نحو هوشمندانهتری (و احتمالا با تغییر توابع سیستمی) انجام شده است.
اگر نمیدانید SVN چیست بیخیال این پست بشوید و در عوض اینجا یا اینجا را بخوانید.
اگر تا به حال برای مدیریت فایلهای پروژه از نرمافزار SVN (SubVersioN) استفاده کرده باشید، احتمالا به این موضوع برخورد داشتهاید که یک فایل را جابجا کردهاید یا نامش را تغییر دادهاید و سپس هنگامیکه میخواستید تغییرات را ارسال (commit) کنید، متوجه شدهاید که به جای اینکه از دستورات svn برای جابجا کردن فایل استفاده کنید، از دستورات سیستم فایل استفاده کردهاید.
در این حالت SVN به مشکل برمیخورد: SVN نمیتواند بفهمد که شما فایل را جابجا کردهاید، بنابراین این جابجایی را به صورت دو تغییر میبیند: اولا فایل اصلی گمشده است. دوما فایل جدیدی اضافه شده است که تحت مدیریت نسخ قرار ندارد.
شما میتوانید این تغییرات را ارسال کنید که معادل یک حذف/اضافه شدن یک فایل جدید به مخزن (Repository) است. اما این وضعیت با یک جابجایی(move) متفاوت است، چرا که در جابجایی سابقه تغییرات فایل حفظ میشود ولی در یک حذف/اضافه دو فایل به همدیگر هیچ ارتباطی ندارند و سابقه آنها از همدیگر مستقل است.
این وضعیت به کمک TortoiseSVN در ویندوز به سادگی قابل حل است:
کافیست در پنجره ارسال، دو فایل قدیم و جدید را انتخاب کنید و از منوی کلیک راست، گزینه Repair Move را انتخاب کنید. شرح بیشتر
در لینوکس اما وضعیت اندکی متفاوت است. حقیقتش من هیچ رابط کاربری دلچسبی برای SVN در لینوکس سراغ ندارم. با اینکه در حال حاضر SVN جزء لاینفک برنامهنویسی متنباز است و خودش نیز زاده این فرهنگ است و طبیعتا انتظار میرود برنامههای مناسبی برای آن در لینوکس موجود باشد؛ و با اینکه برنامههای بیشماری در این رابطه برای لینوکس نوشته شدهاند، به نظر من هیچ یک کارایی TortoiseSVN را ندارند. برنامههایی مثل: RabbitVCS, RapidSVN, SmartSVN, Subclipse و …
از طرف دیگر معلوم نیست امکان Repair Move در کدامیک از این برنامهها وجود دارد یا خیر. نتیجه اینکه تصمیم گرفتم برای حل این مشکل دست به کار شوم و یک اسکریپت ساده بنویسم. حاصل کار اسکریپت svnfixmove است که از طریق خط فرمان قابل استفاده است.
فراخوانی اسکریپت بسیار شبیه استفاده از دستور svn move است. مثلا اگر اسکریپت را در فولدر خانه (home) خود قرار دهید:
~/svnfixmove oldfile newfile
اول بررسی میکند که فایل oldfile در وضعیت Missing باشد و فایل newfile نیز در وضعیت Unversioned قرار داشته باشد و فقط در این صورت، وضعیت فایل را «تصحیح» میکند.
برای استفاده از اسکریپت کافیست متن آن را از کادر زیر کپی کنید و در یک فایل ذخیره کنید. سپس فایل را به عنوان فایل قابل اجرا علامت بزنید:
#!/bin/sh # # By: Sajjad Naficy (2010/Jul/4) # # This work is in public domain. You may use/modify/redistribute # it anyway you want. However a mention of the original creator # is appreciated. # # This program is distributed in the hope that it will be useful, # but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of # MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. # (svn st $1|grep "^\!") >/dev/null if [ $? -ne 0 ]; then echo "$1 must be missing." exit 1 fi (svn st $2|grep "^\?") >/dev/null if [ $? -ne 0 ]; then echo "$2 must be unversioned." exit 2 fi mv $2 $1 svn move $1 $2کلمات کلیدی: Linux, script, subversion, svn, svn move, TortoiseSVN, Windows, اسکریپت, ترفند, لینوکس, ویندوز
برای: ویندوز - همه نسخهها (از 95 تا XP تا Vista تا ویندوز هفت) | |
سطح: متوسط | مواد لازم: دو دقیقه وقت! |
بسیاری از بدافزارهای امروزی از طریق درایوهای USB منتقل میشوند. چنین رفتاری کرم USB نامیده میشود. برای پیشگیری از این نوع بدافزارها نیاز به هیچ برنامه خاصی نیست؛ شما میتوانید AutoRun ویندوز را از کار بیاندازید تا دیگر از طریق حافظه USB آلوده نشود:
REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf] @="@SYS:DoesNotExist"
عوارض جانبی: با این کار ویندوز هرگز به سراغ فایل autorun.inf نمیرود. بنابراین دیگر سیدیها نیز خودبخود اجرا نخواهند شد و باید به صورت دستی آنچه میخواهید را از روی آنها فراخوانی کنید. همچنین احتمالا شکلک مخصوص هر سیدی نیز دیگر قابل رویت نخواهد بود. حواستان باشد!
ديشب متوجه شدم چراغ کارت شبکه کامپيوتر يکي از بچههاي اتاق مدام در حال چشمک زدنه. اين در حالي بود که کامپيوتر فعاليت شبکهاي خاصي هم نداشت. وقتي به نشانگر شبکه (کنار ساعت) دقت کردم، متوجه شدم کامپيوتر فقط در حال ارساله و چيزي دريافت نميکنه.
مشخصه که مساله مشکوکه؛ چون ارسال حجم بالايي از اطلاعات بدون دريافت؛ اونهم زماني که کامپيوتر مشغول کار خاصي نيست عجيبه. اولين چيزي که به ذهن من رسيد اين بود که ممکنه با يه کرم کامپيوتري (Worm) مواجه باشم که در تلاشه کامپيوترهاي ديگه شبکه رو آلوده کنه...